Om os

OM OS

toil blev grundlagt i 2019 i København af Grethe og Freja Sigvardsen, mor og datter. toil er resultatet af et årtis arbejde med læder og lædervarer. 


Begge har født på en lille ø syd for Sjælland, kaldt Bogø dog 33 år fra hinanden, men ikke meget har ændret sig over årene. I 2007, valgte familien at flytte 10000 kilometer væk fra deres hjem, til et land, som ikke mange vidste hvor lå, Nicaragua.


De blev dybt forelskede i Nicaragua under en rejse gennem Mellemamerika. Nicaraguas charme, venlighed og varme fik dem til at pakke deres kufferter og sælge deres hus inden for et år.


Produktionen af ​​lædertaske startede i deres eget hjem med en taskemager. De bestræbte sig på at gøre produkterne funktionelle, men æstetisk tiltalende. Hver del af produktet skulle have en rigtig funktion, og selvfølgelig måtte den også godt se godt ud. Det er den samme princip, som de stræber efter i dag.


I 2015 besluttede Freja at vende tilbage til Danmark for at gennemfører sin uddannelse på Copenhagen Business School. Fire år senere havde Grethe ikke andet valg end at vende tilbage til Danmark. Siden april 2018 er situationen i Nicaragua blevet urolig. Uskyldige mennesker er døde, hjem er blevet ødelagt, veje er blevet blokeret, mellem andre forfærdelige ting, hvilket er grunden til, at Grethe besluttede, at det ville være bedre at vende tilbage til sikre lille Danmark.


De har stadig produktionen i Nicaragua, i en by, der hedder Granada. En gammel kolonial og yderst smuk by. Alle produkter er fremstillet 100% manuelt af lokale taskemagere med respekt for gammel tradition, men med et strejf af dansk enkelhed. De har meget tætte bånd til produktionen og kan derfor sørge for, at de produkter, der sælges, er af bedste kvalitet.


Gennem årene har de udviklet en passion for designsne, hver lille detalje vurderes og diskuteres. De har skabt noget, som de er virkelig stolte af. Som Winston Churchill ville sige, vi "have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat".